Nervkittlande framtid för ätbara robotar

Robotarna tar en allt större roll i matsystemet. Nu snuddar vi vid en verklighet när ätbara robotar hjälper oss att välja mat. Vi möter biohackaren Hannes Sjöblad och listar sju spännande lösningar för framtiden.
Än så länge kräver problemmagar krångliga utredningar och prover, men forskningen har kommit långt. Ätbara robotar som både kan övervaka och skicka hjälp till valda delar av mag- och tarmkanalen kan snart bli verklighet. De är i nuläget ätbara, kan transportera sig genom kroppen och därefter lösas upp. Det som återstår är kontrollen över roboten.
”Vi står inför en häftig sammansmältning av IT och biologi”
– Vi står inför en häftig sammansmältning av IT och biologi, ungefär som när internet kom 1994. Jag är fascinerad av hur vi med hjälp av bioteknik kan få bättre förståelse för tarmens mikoflora och hur billigt och tillgängligt det har blivit för vanliga konsumenter, säger Hannes Sjöblad som vill föra ut bioteknologi till gemene man.

Foto: Epicenter Stockholm
Hannes Sjöblad ser ingen direkt fara med ett ökat intresse för, och utbud av, biotekniska produkter.
– Jag tycker att man ska testa så mycket man kan. Ju mer vi pratar om bioteknik desto större förståelse får vi. Jag hoppas att fler ska dra sina egna slutsatser. Själv gjorde jag

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram