Godare basilika med cyberodling, app som kan avgöra grödors kvalitet och växtbaserade ägg – häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.
Tips! Få veckans nyheter direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här
Växtbaserad dryck för förbisedd målgrupp
Det finns gott om företag som utvecklar växtbaserade livsmedel med fokus på unga. Nu lanseras en växtbaserad dryck som är anpassad för 50-plussare som är den snabbast växande demografin men som ofta försummas. (Fast Company) Läs mer här ➔
”Vi måste räkna på vårt klimatavtryck”
De är Europas största mjölkproducenter – och satsar samtidigt på inomhusodling och nya proteiner som insekter. (AGFO) Läs mer här ➔
Rapport från samtal om matsvinn och framtidens mat
Hur ska cirkulär ekonomi praktiseras och kommer vi odla vårt protein hemma i framtiden? Det diskuterades när Finlandsinstitutet och Global Utmaning samlade representanter från Sverige och Finland till ett samtal om mattänk och matsvinn. (SVT) Titta på samtalet här ➔
Framtidens hälsa i fokus i ny rapport
9 av 10 svenskar oroar sig för antibiotikaresistens och 85 procent tror att hälsosam mat kan förebygga ohälsa och sjukdomar på lång sikt. Dessa insikter och fler kom fram i Icas nya framtidsrapport. (ICA) Hämta rapporten här ➔
Hightech basilika odlas i cybermiljö
Forskare vid MIT säger sig ha skapat en basilika som smakar bättre än originalet. Komplexa datorer kontrollerar örternas