KOntakta oss
kontakta oss

Ny tvist på klassisk havsmat

21 maj, 2018

Från musslor till proteinrikt livsmedel och foder till djur. Nu står startupbolaget Musselfeed redo att skala upp produktionen.
Vad är er affärsidé?
– Vi har utvecklat en process för att få ut protein och omega 3 och 6 från musslor. Vi får ut ett pulver från köttet och ett från skalet. Musslor är traditionell mat men vi erbjuder det i en ny form som kan användas i både mat- och foderprodukter, säger Sofia Kocher, vd för Musselfeed.
Hon har arbetat med startupbolag sedan 2003, de senaste tre åren med Musselfeed som startades som ett forskningsbolag.
Förra året fick bolaget finansiering för att bygga sin anläggning på Orust i Bohuslän. I mars blev de första produkterna klara och målet är att kunna skala upp produktionen under hösten.
Musslorna kommer från närliggande odlingar.
– Vi har bra samarbetspartners här kring det. Jag tror att man ska vara mer specifik och fokusera på den delen man gör bäst, säger Sofia Kocher.
Foder till höns
Proteinpulvret från musslorna blir foderingrediens till höns. Men även som del i produkter inom sportnutrition, där man byter ut mjölkproteinet mot musselprotein. Musselpulver har lägre klimatpåverkan än vassle och kan även ersätta fiskmjöl och sojamjöl, enligt Sofia Kocher.
Vad är det svåraste med att jobba som startupbolag?
– Det är hur

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu