Nya krav på framtidens ledare

Behöver besöksnäringens framtida ledare vara hållbarhetsexperter? Det undrar AGFO:s Frida Berglund i veckans spaning. 

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO Weekly, signa upp dig här

Allt högre krav från gäster och samarbetspartners kombinerat med matproduktionens påverkan på klimatet ställer nya krav på morgondagens ledare inom restaurang och besöksnäring.
Företagsekonomiska Institutet, FEI, driver sedan tio år tillbaka utbildningen Food & Beverage Manager (finns här) som syftar till att utbilda morgondagens ledare inom den svenska mat- och dryckesbranschen. När utbildningen startades fanns inte hållbarhet med i kursplanen. Men under de senaste åren har hållbarhet, klimatpåverkan och miljötänk blivit allt viktigare inom besöksnäringen – liksom för gästerna som nu ställer högre krav på restaurangernas utbud och uttalade miljöengagemang.
”Den stora utmaningen för morgondagens ledare blir att kunna upprätta och kommunicera sina hållbarhetsstrategier internt och externt så att de förblir trovärdiga och efterlevs i den dagliga driften”, säger utbildningsledaren Fredrik Önrup när jag diskuterar frågan med honom.
FEI är inte den enda skolan som väljer att fokusera på en hållbar inriktning för blivande ledare inom besöksnäringen. Både Frans Schartaus Handelsinstitut och Yrkesakademin lägger fokus på det hållbara ledarskapet i flera av sina utbildningar. Att de väljer att lyfta in event- och möten som en viktig del i utbildningarna visar på att hela besöksnäringen nu behöver arbeta med hållbarhet över gränserna för att kunna möta efterfrågan på

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram