Plantagon: Från 22:a våningen till källaren

Plantagon driver just nu en investeringskampanj via FundedByMe. Målet är att samla in 3,75 miljoner från privatpersoner. I slutspurten av kampanjen bjöd Plantagon in till ”Öppet hus och investerarmingel” den 25 januari. AGFO var där för att höra mer om odlingsplanerna – och affärerna.
Plantagon är ett svensk-amerikanskt bolag som utvecklar teknik för växthusodling i stadsmiljö. Mest omskrivet är det visionära projektet med inomhusodling i ett högt kontorshus i Linköping, ett projekt som dock inte har realiserats ännu.
Plantagon har sitt kontor på 22:a våningen i DN-huset. Här bjöd företaget på grönsaksdipp och blindtest av ruccola. Ungefär 50 personer hade kommit för att få se det som ska bli inomhusodlingen i källaren – och för att få mer information om investeringserbjudandet.
Plantagons organisation
För att förstå affärsplanen och erbjudandet behöver man lite bakgrund om Plantagons organisation. Huvudbolaget är Plantagon International AB, som registrerades redan 2008. Det finns också en ideell förening som heter Plantagon International Association. Den organisationen har funnits sedan 2010 och har en roll i styrningen av Plantagon.
Plantagon International AB är i grunden ett teknikbolag, som vill licensiera ut teknik och sälja konsulttjänster till urbana odlare över världen. Bolaget äger ett antal patent, men affärerna har inte gått så bra än så länge.

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram