KOntakta oss
kontakta oss

Plantagon talar ut efter konkursen

28 februari, 2019

Beskedet om vertikalodlingsföretagets konkurs blev förra veckans stora snackis. Nu talar Plantagons vice vd Owe Pettersson för första gången ut om konkursen, visionen och vägen framåt. ”Vi har startat en ny industri hur konstigt det än låter”, säger han.
För åtta dagar sedan kunde vi rapportera att Plantagon gått i konkurs. Sedan dess har företrädare för företaget inte gått att nå. Tills i dag när AGFO får en intervju med Plantagons vice vd Owe Pettersson.
Vilka är huvudanledningarna till att Plantagon International har gått i konkurs?
– Vi har inte har kunnat vara tillräckligt finansiellt uthålliga. Ägarna har helt enkelt inte mäktat med att tillskjuta det kapital som hade krävts. Det är egentligen bara det. Möjligheterna och affärerna är fantastiska och ligger en bit framåt i tiden. Styrelsen och ägarna kände, med tanke på de anställda, att vi var tvungna att sätta företaget i konkurs, säger Owe Pettersson.
Ni har gått med förluster sedan 2008, de senaste fem åren med cirka 60 miljoner. Nu har ni skulder och fordringar på runt 13 miljoner kronor. Vad är egentligen problemet?
–  Det krävs mycket pengar för att rulla ut en innovation. Jag skulle säga att det är lite pengar på tio års tid för att etablera en global varumärkesnärvaro, ta

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu