Vilken är det största förändringen i livsmedelskedjan på sikt? Den frågan tog vi med oss till Borgeby fältdagar som samlar över 20 000 besökare.
Vilken tror du är den största förändringen på sikt i livsmedelskedjan?
Anna Nilsson
Anna Nilsson, chefredaktör tidningen Lantmannen:
– Genom att samla in enorma mängder data, bearbeta den och göra en kraftfull analys kommer producenter att kunna odla på ett helt nytt sätt. Den digitala revolutionen är fortsatt i sin linda!
Auni Hamberg
Auni Hamberg, marknadsutvecklare LRF:
– Vi kommer se fler företag inom de gröna näringarna. Livsmedelsstrategin krattar vägen för fler företagare och nya innovationer. Jag ser fram emot fler goda svenska råvaror!
Tord Karlsson
Tord Karlsson, ledarskribent ATL:
– Övergången till det fossilfria samhället – från produktion, transport och genom hela värdekedjan.
Anna Bratt
Anna Bratt, chefredaktör Land Lantbruk och Land Skogsbruk:
– Den viktigaste frågan är hur vi på ett hållbart sätt ska kunna producera livsmedel som räcker till en växande befolkning i världen. Det kommer att kräva nya lösningar och förändringar.
Maria Lindsäth
Maria Lindsäth, mässansvarig Elma Lantbruk:
– Konsumenter kommer ta beslut mer med hjärtat än hjärnan. I informationssamhället matas vi med extremt mycket kunskap. Följden blir att vi tar beslut mer vad som känns rätt, än vad som faktiskt är rätt.
Karin Wissman
Karin Wissman, Vreta kluster:
– Att vi väljer svenskt kött och svenskproducerade