Profilerna: Bästa tipsen för hela julen

17 profiler tipsar om böcker och filmer att satsa på i jul. Här är deras smällkarameller inom mat, tech, lantbruk och hållbarhet.
Vilken bok tipsar du om att ge bort i jul?
Och om man ska titta på film, vad rekommenderar du?

Märta Jansdotter, VD Gröna Gårdar
– Boken jag skulle ge bort är Reinventing Organizations av Frederic Laloux. Ett framtida matsystem behöver organiseras bättre än det görs idag, både i organisationer och i helhet. Boken går på ett lättbegripligt och intressant sätt igenom begreppet självorganiserade organisationer, vilket jag tror är framtiden för företag som vill ligga i framkant. Vill man satsa på en långfilm är det förstås Marie Qvibergs dokumentär Den sista skörden man ska se, så man har vett att bygga livsmedelssystemet med hjälp av naturen och inte emot dess vilja.
”Kör man på kombon så har man att göra hela jullovet”

Tobias Degsell, konsult och föreläsare inom kreativitet och att tänka nytt

– Jag har två boktips som kan kopplas till framtid och mat. Dels vill jag slå ett slag för Marcel Proust romansvit På spaning efter den tid som flytt, dels kan jag starkt rekommendera What Technology Wants av Kevin Kelly. Kör man på kombon så har man att göra hela jullovet.

Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram