Profilerna: Det här ser vi fram emot under 2020

12 profiler i matsystemet tittar i backspegeln och lyfter 2019 års överraskningar – och blickar sedan mot 2020 och förväntningar på det nya året.

Maria Smith, generalsekreterare Axfoundation
Vad överraskade dig mest när du ser tillbaka på 2019?
– Att hållbarhetsdiskussionen mer än tidigare handlade om skam, något som sällan leder till rejäl förändring. För att få till de riktigt stora långsiktiga förbättringarna är det viktigt att i större utsträckning visa upp konkreta och praktiska lösningar, samt fördelarna med ett mer hållbart samhälle.
Vad ser du mest fram emot under 2020?
– Jag ser fram emot fler och nya former av gränsöverskridande samarbeten med företagande som förändringskraft. Det finns många riktigt bra initiativ inom matområdet och fler lär vi få se nästa år. Jag är nyfiken på att se vad som kommer hända inom svenska baljväxtprodukter, cirkulära produkter där ett företags avfall är ett annat företags resurs, och även digitala tjänster som gör det enklare att göra hållbara matval.
Dina bästa tips för julledigheten?
– Läs Harry Martinsson Aniara från 1965 som handlar om människans försök att se sig själv och sin koppling till naturen. Något som kanske är minst lika aktuellt idag som för sextio år sedan? Jag gillar att spela brädspel och ser fram emot

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram