KOntakta oss
kontakta oss

Proteinvisionärer sökes

2 oktober, 2018

Proteinentreprenören SoroshTavakoli lägger ner sin algsatsning – och skiftar fokus – men fortfarande med det stora proteinskiftet för ögonen.
För vissa är Sorosh Tavakoli bekant som Videoplaza-grundaren som gjorde en exit och tjänade en bra slant. Det senaste året har han ägnat åt att undersöka möjligheten att omvandla vattenväxten Duckweed till det superprotein mänskligheten behöver för att klara befolkningsökningen vi står inför. 
Men nu lägger han det bakom sig.
– Jag hittar min motivation i hållbarhet och vill försöka ersätta de animaliska proteinerna i mejerivaror, ägg och kött. Jag har haft kontakt med universiteten i Göteborg och Lund, bland annat med rapsproteinprojektet. Men samtidigt inser jag att Duckweed skulle kräva helt nya odlingssystem och att vägen från forskning till kommersialisering kommer att bli för lång, säger han. 
”Var hittar man folk med bakgrund inom kemi, biotech eller food scientists som vill ta sig an den här utmaningen?”
Sorosh Tavakoli menar att man snabbt måste skaffa sig stort inflytande på marknaden för att bygga ett kraftfullt bolag som står på egna ben. Och det är inget man i nuläget gör med en ingrediens som Duckweed som inte finns tillgänglig att köpa kommersiellt och dessutom inte godkänd för humankonsumtion av EU.
Vill göra växtbaserade produkter för flexitarianer
Att algsatsningen nu

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu