Pusselbiten som saknas

Det pratas mycket om vikten av att arbeta i tvärteam. Att olika bakgrunder och kompetenser behövs för att stimulera innovation och problemlösning.
För problem finns det att lösa. I matsystemet är de många; svinn, resursslöseri och behov av mer mat till en växande befolkning, för att nämna några. Allt mer ljus riktas mot just livsmedelssystemets utmaningar och initiativen är många; nya innovationshubbar, konferenser, möten.
Vi på AGFO besöker många (och driver själva eventserien AGFO talks).Något som slår oss när när vi deltar i grupper som diskuterar framtidens matsystem är att lantbrukarna ofta glöms bort helt.
De som arbetar med att producera det vi äter, och som kan tillföra mycket i dialogen kring morgondagens matsystem. Tonvikt ligger allt som oftast på helt nya disruptiva tekniker och affärsmodeller. Det behövs också. Men vi på AGFO är övertygade om vi behöver jobba mer över gränserna för att lösa utmaningarna framåt. 
”Varför glömde vi lantbrukarna?”

Som när AGFO-Frida åkte till Global Future Farming Summit. Många talare på scen. Alla pratade om lantbrukare och förändringen i jordbruket, men ingen bonde på scen.Eller när AGFO-Julia deltog i en workshop om jordbrukets klimatanpassning. I början av dagen räknade facilitatorn upp yrken för att se vilka som fanns i rummet. Hen avslutade med att fråga om det var någon i

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram