KOntakta oss
kontakta oss

Quick fix – utopi eller verklighet?

11 maj, 2018

Vilket AGFO Talk det blev i fredags! Temat var ”Hur produceras maten i framtiden – labbet, åkern, källaren”. Utmanande, intressant, och signalen efteråt från publiken var tydlig: Ni vill höra mer. Så det fixar vi. I höst.
Om du inte var med, kolla gärna in den korta filmen (2 minuter) av panelsamtalet här! Och förhoppningsvis vill du se hela timmen, den hittar du här!
Jag fick chansen att prata gråärt och matlupin, två intressanta proteingrödor för nutid och framtid. Parallellt med fältutvecklingen växer intresset för inomhusodling.
Ta tyska Infarm som exempel. De har tagit in miljoner i investeringar för att ta sitt odlingskoncept ut i Europa. I Berlin finns deras grönsaker odlade på plats i ett gäng butiker. Men ekonomin löser inte sig av sig självt.
Infarm beräknar att man måste ha minst 50 enheter i varje stad för att det ska bli lönsamt. Vi har besökt företaget, läs gärna reportaget!
Och på tal om inomhusodling, är du i New York i juni finns konferensen Indoor Agtech Innovation Summit.
Även om panelen i fredags inte alltid var överens, så gick det att skönja en enighet i att det behövs en diversifiering i hur vi producerar mat i framtiden. Det finns ingen quick fix-gröda eller systemlösning på allt.
Diversifiering är även SLU-professorn

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu