AI skapar nya smakupplevelser, ozon förstör skördar lika mycket som parasitangrepp och extrem torka och robotleveranser spås tredubblas till år 2024. Detta och mer när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.
Tips! Få veckans nyheter direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här
Mjölken vs. de växtbaserade alternativen
En ny rapport reder ut skillnader i miljö- och hälsoeffekter mellan mjölk och växtbaserade alternativ till mjölk. (Matlust) Hämta rapporten här ➔
AI ska skapa nya smakupplevelser
Kryddföretaget McCormik och IBM har gått samman för den goda smakens skull. Deras AI-plattform ska utveckla nya smakkombinationer. (CNBC) Läs mer här ➔
Forskarna: Här är nyckeln
Nu gör forskare stora framsteg i att göra växters fotosyntes mer effektiv. Det kan vara nyckeln till högre skördar. (AGFO) Läs mer här ➔
Karma-konkurrenten tar in miljoner
Över 62 miljoner kronor – så mycket har danska maträddningsappen Too Good To Go nyligen dragit in i investeringar. Företaget är verksamt i nio länder, med investeringen hoppas de expandera till fler. (The Spoon) Läs mer här ➔
Mathem plockar hem storinvestering
Den digitala mathandeln Mathem har fått en investering om 900 miljoner kronor från Kinnevik. Pengarna ska användas till att erbjuda ett bredare utbud, högre kvalité och nya samarbeten. (DI Digital) Läs mer här ➔
Tarmhjälten kan hjälpa våra grödor
Det pratas varmt om probiotikans positiva effekter på människors tarmhälsa. Nu har man funnit att probiotikan