KOntakta oss
kontakta oss

Rätten att imponera med i midsommar

18 juni, 2020

”Jag är faktiskt mållös, den är helt fantastisk!”. Det är midsommar för två år sedan och några bekanta är på besök från USA.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO Weekly, signa upp dig här

En i sällskapet arbetar som privat kock hos en stenrik familj i Bel Air. Nu är hon i Sverige för att uppleva natur, krogliv och för att hitta nya rätter att överraska den kräsna Bel Air-familjen med.
Midsommarbordet dukas fram och traditionella rätter och sill samsas med nya råvaror som landbasererad fisk och tångkaviar. Det är när desserten kommer fram som kocken blir mållös. På bordet står den bohuslänska landskapsrätten äggost – betagande vacker och väldigt god. När sedan den vackra formen plockas fram, ja då står det klart: rätten skall med över Atlanten.
Här trodde man att de nya produkterna skulle impa, men istället var det en okänd rätt från 1600-talet som vann striden. Om jag äter någon äggost i helgen? Givet. Här är vad övriga i team AGFO ser fram emot att käka i midsommar:
☼☼☼
Frida Jonson
Längtar efter att skörda färskpotatisen av klassiska sorten Blå Mandel – vansinnigt god och vacker.
Kristofer Lund
Jag tänker superlokalt: egna ägg, färskpotatis, dill, rädisor, morötter och sallad. Ost och kött hoppas jag hitta på reko-ringen, lokalproducerad öl råder det ingen brist på. Helt okej att matjessillen kommer i burk från

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu