Så charmar du en riskkapitalist

Riskkapitalbolag vill investera i framtidens mat – men vilka är deras drivkrafter? I veckans spaning får du svaren.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp gratis här

Riskkapitalbolag – drakar med stora plånböcker som gemene man aldrig har kontakt med, eller? För några veckor sedan inledde vi en artikelserie om var man kan söka finansiering till sitt bolag eller idé. Del 1 handlade om var det finns projektpengar och stipendier. Nästa fokus är riskkapitalbolagen.
Investerarna är många och de är intresserade av vad som händer inom startupvärlden. Förra året blev ett rekordår vad gäller investeringar i matsystemet i Europa, enligt Agfunders sammanställning. I veckan gick Food Venture Sweden av stapeln där nationella och internationella investerare och startups fick chans att mötas. Kolla in bilder här. Vi har pratat med några av de svenska riskkapitalbolagen för att bättre förstå vad som driver dem. Vad vill de se hos företagen de väljer att investera i?
”Det viktigaste är timing”
En stark affärsmodell, bra ledarskap och skalbar teknik nämns bland annat. Gustaf Brandberg på Gullspång Invest säger så här:
”Vi letar efter entreprenörer som kan bygga stora, lönsamma bolag och som samtidigt driver positiv förändring med stor betydelse för mänskligheten.”
Att investeringarna just ska påverka mot en mer hållbar

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram