Så förändras livsmedelskedjan – 14 branschprofiler om framtiden

Det pågår en revolution i livsmedelskedjan: hur maten produceras, vägen till vår tallrik och vad som landar där. Men vilken är den största förändringen på sikt? Så här tror 14 personer i foodtech- och agtechbranschen.
Vilken är är den största förändringen i livsmedelskedjan på sikt?

Johan Hedberg aka Matgeek:
– Implementeringen av artificiell intelligens. Och då menar jag inte AI med eget medvetande, utan på lägre nivå. AI som optimerar produktion, distribution och försäljning, och på så sätt bidrar till minskad miljöbelastning och matsvinn. Samtidigt som vi konsumenter får bättre koll när vi ska ta beslut.
Vilken är är den största förändringen i livsmedelskedjan på sikt?
Foto: Björn Terring
Johan Åkesson, trendanalytiker Sprillo:
– En ny, hållbar matproduktion bortom den monokultur och centraliserade storproduktion vi vant oss vid. Samt en möjlighet att, ur ett så väl hälso- som smakperspektiv, enklare individanpassa kosten vid varje tillfälle. Två utvecklingar som ställer helt nya krav på alla aktörer inom matbranschen. Att dagligvaruhandeln flyttar ut på nätet i full skala blir också en stor omställning.
Vilken är är den största förändringen i livsmedelskedjan på sikt?

Malin Eriksson, trendspanare ICA
– Att matkedjan digitaliseras innebär stora förändringar och samtidigt gigantiska möjligheter. Vi kommer kunna mäta det vi äter, hur det produceras och transporteras, och hur mycket

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram