KOntakta oss
kontakta oss

Så handlar du klimatsmart

13 december, 2018

Vad gör min insats för skillnad? Kanske inte så mycket, men om alla gör något kan många bäckar små bli en stor flod. Här är sex sätt att faktiskt bli lite smartare i affären.
Plastbanta
Skippa plastlocket. Foto: Istock
Det första tipset är såklart att minska konsumerandet. Men om vi bortser från det och man ändå vill ha sitt kaffe. Börja med att undvik plastlock på snabbkaffet och på snabbmatsrestaurangen.
Att plastbanta är bra både för klimatet och miljön. Eller varför inte använda en egen termosmugg. I Danmark och Storbritannien tas det ut en pant på muggar för att de ska återföras.
Använd igen
Använd igen. Och igen. Och igen. Foto: Istock
 
Återanvänd din fruktpåse genom att ta med den till butiken nästa gång du ska handla frukt och grönt i stället för att ta en ny. Funkar alldeles utmärkt på allt utom jordiga produkter. Det går också utmärkt att diska påsen och spar för att använda igen så man slipper köpa plastpåsar överhuvudtaget.
Trä
Trä är ett fantastiskt material. Foto: Istock
Köp möbler och husgeråd i trä. Trä är en förnyelsebar råvara med låg klimatpåverkan, speciellt om träet är processat i Sverige med en energimix som ofta är förnybar.
När du kasserar produkterna utvinns värme, medan metallföremål kräver stora

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu