Så kan ditt kök styras i framtiden

Det digitaliserade köket marscherar in i våra liv. Här är sju exempel på vad som händer kring det smarta, digitaliserade och robotiserade köket i hemmet – och på restaurangen.
Världens första robotburgare?

Creators burgerbot tillagar och komponerar helt på egen hand 200 identiska hamburgare per timme. I den San Fransisco-baserade restaurangen arbetar människa sida vid sida med robotar och utför var sin uppgift enligt löpande band-principen.
Salladsmakare deluxe

Inte sugen på hamburgare? Då går det att ta en robottillverkad sallad på Spyce i Boston. Du beställer din specialgjorda sallad via skärm på plats och får din måltid på tre minuter.
Snacka med din ugn
Foto: Electrolux
På hemmaplan händer det också grejer. Electrolux utökar sitt samarbete med Google, där Google Assistant ska fungera ihop med Electrolux smarta ugnar. Från och med nu kan du alltså prata med din ugn!
Tanken är att förenkla vardagssysslorna genom att få hjälp med att sätta på eller stänga av ugnen, hitta rätt program eller önskad temperatur. Smarta ugnen väntas finnas på marknaden under nästa år.
Digitaliserat matbord

För den som spanar lite längre in i framtiden finns Ikea tanke om hur ett kök ser ut 2025. De har experimenterat med ett digitaliserat matbord styrt av augmented reality* som ger förslag på vad

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram