KOntakta oss
kontakta oss

Så kan en container trygga utfodringen

15 januari, 2019

Kan containrar säkra tillgången på foder ute på gårdarna? Det tror företaget Grow In Chamber som nu lanserar sin lösning. ”Genom att odla eget grovfoder i container sparar bonden pengar och får samtidigt en trygghet i sin grovfoderförsörjning”, säger Charlotte Åkerlind.
Containrar finns redan som alternativ för odling av sallat och örter. Nu är det lantbrukarnas tur att säkra tillgången på foder – oavsett väderförhållanden.
Grow In Chamber heter företaget som från i vår kommer att hyra ut containrar till bönder som vill odla färskt grovfoder till djuren. I bland annat USA har containerodlande företag som Freight Farm och Cropbox väckt uppmärksamhet då de odlat färska örter och sallat i container, men tanken att odla djurfoder är ny och lösningen finns nu i Sverige.
Principen för containerodlingen är att så och skörda varje dag, med en omloppstid på sex till sju dagar. Beroende på grödval varierar skörden, men ett ungefärligt mått är sju ton grönfoder i containern.
– Det handlar om helt vanliga containrar som vi levererar till gården. De är isolerade och har ljus-, värme- och bevattningssystem som styrs av ett kalibreringssystem. Vid strömavbrott eller annan driftsstörning varnar systemet direkt, säger Charlotte Åkerlind, agroexpert på Grow In Chamber.
Ger säkerhet och oberoende
Hon har jobbat många år med rådgivning

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu