KOntakta oss
kontakta oss

Så kan kraften i agtech frigöras

26 april, 2019

Vad behöver det svenska lantbruket göra för att inte bli omsprunget av andra länder och internationella företag? Den frågan ställer sig vår gästspanare Filip Lundin i veckans spaning.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp gratis här

Nyligen anordnade LRF och Agtech 2030-projektet en konferens om effekterna av den snabba teknikutvecklingen inom lantbrukssektorn. Aktörerna i lantbruket börjar nu vakna på allvar – men det finns mycket att lära från hur andra sektorer arbetar med digitalisering.
LRF:s förbundsordförande Palle Borgström menade att lantbrukets digitalisering skapar nya möjligheter för branschen. Genom att använda den data som skapas i lantbruket finns nu god potential att bevisa hur hållbart producerade råvarorna är, men också för att ständigt förbättra produktionen ur både ett ekonomi- och hållbarhetsperspektiv.

”Den snabba teknologiutvecklingen ställer många frågor på sin spets”

Andra länder och internationella företag springer just nu snabbt på den bollen. Så vad behöver det svenska lantbruket göra för att inte bli omsprunget?
Flera talare framhöll att lantbruket har mycket att lära av andra branscher. Fredrik Gustafsson, vars teknik finns i över 60 miljoner personbilar, menade att mycket av teknologin är mogen för storskalig användning, men att den viktigaste utvecklingsfrågan nu handlar om att i högre utsträckning dela den lantbruksdata som redan finns. Robin Teigland, en

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu