KOntakta oss
kontakta oss

Så olika definierar vi lokalproducerat

28 maj, 2020

Nära, inom länet eller svenskt – vad är lokalproducerad mat? Behövs det en nationell definition? AGFO Talk-publiken har tyckt till – här är svaren.
672 personer var anmälda till AGFO Talk om lokalproducerad mat (här kan du läsa en sammanfattning). Många av dem svarade på våra tittarfrågor, samtidigt som de ställde frågor till AGFO Talk-panelen. Den bestod den här gången av Magnus Holmegård, nordisk inköpschef livsmedel Sodexo, Rebecka Milestad, agronom och docent i miljöstrategisk analys, KTH, Tomas Erlandsson, grundare Nordisk Råvara, samt Filip Larsson, grundare av Stekosterian.
Definitionen av lokalproducerad mat
Magnus Holmegård
I sin spaning berättade AGFO:s Frida Jonson att vi faktiskt inte har någon gemensam definition i Sverige. Magnus Holmegård, inköpschef på Sodexo, betonade i sin tur behovet av en definition. Utan en definition går det nämligen inte att få in ”lokalproducerat” som en parameter i systemen. Det blir inte ett sökbart begrepp och istället sitter Magnus och hans kollegor och klipper och klistrar i egna excelfiler, för att skapa ett eget system för att sortera upp lokala producenter i de olika länen. Magnus Holmegård är övertygad om att vi behöver en nationell definition, men vad tyckte tittarna?
AGFO Talk-publikens svar: Behövs en nationell definition av lokalproducerad mat?

Rebecka Milestad
När vi sedan frågade tittarna

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu