Det hettade till stundtals under AGFO talk när panelen diskuterade hur vi producerar mat i framtiden.
Är du nyfiken på Frida Jonsons trendspaning i form av en Powerpoint kan du se den här.
Vårens tredje AGFO talk handlade om hur vi producerar maten, nu och i framtiden.
På scen: Sorosh Tavakoli, grundare till The Rubisco Protein Project, frilansjournalisten och månskensbonden Ann-Helen Meyer von Bremen, vertikalodlaren Natalie Brun Skantz från Grönska, odlat kött-forskaren Julie Gold från Chalmers och Lantmännens näringspolitisk chef Alarik Sandrup.
I takt med ökad teknikutveckling och nya konsumenttrender uppstår nya sätt att ta fram mat på: i containrar och laboratorier, samtidigt som nya grödor tar plats på fälten. Konsumenten efterfrågar en delvis mer växtbaserad kost, närproducerad och hälsosam. Men också billig mat. Vad innebär det för framtidens matproduktion?
Hur kan producenten, oavsett om det är en lantbruksföretagare eller ett startup-bolag i staden, ta tillvara på möjligheterna? Kommer framtidens matproduktion att vara storskalig, småskalig och ske i städerna, laboratoriet eller på landsbygden?
AGFO talk på 2 minuter:
Och här är hela AGFO talk, panelsamtal inklusive trendspaning:
Några röster från sociala medier:
VÅRENS AGFO TALKS
12 april: Vilken mat behöver vi?
Om personaliserad mat och den mätbara kroppen
4 maj: Hur produceras maten?
Labbet, källaren, åkern – om framtidens produktion och affärsmodeller
1 juni: Hur förändras det