Så ser framtidens smarta kök ut

Framtidens kök är digitaliserat och robotiserat. ABB och Electrolux vill göra matlagningen både roligare – och enklare.
Det pågår frenetisk forskning på hur köket kan digitaliseras och robotiseras på bästa sätt. Redan nu finns interaktiva matbord, ugnar vi kan prata med och pedagogiska augmentet reality-kockar. I restauranger ser vi förlagor till de robotkockar som kanske en dag kommer att se dagens ljus som helt självständiga inslag i våra egna kök.
Men utmaningarna är flera. Hur ska alla maskiner förstå varandra? Hur ska människans alla sinnen kunna efterhärmas i en robot för att genomföra matlagningens alla moment? Och vad händer med vår personliga integritet när varenda pinal i köket samlar in dina data och laddar upp dem i ett moln någonstans?
”Gör det enklare och roligare att laga mat”
Ett digitaliserat och robotiserat kök kan frigöra tid, ge kontroll över energi- och näringsintag och automatiskt minska matsvinnet. Och för den som gillar att laga mat finns alltid möjligheten att putta undan köksroboten och rumstera som du själv önskar, med precis så mycket hjälp du vill ha av ditt smarta kök.
David Cronström är strategi- och innovationschef på Electrolux. Han leder Electroluxkoncernens strategi för det smarta hemmet och arbetar med strategiska partnerskap, globala ekosystem och innovation.
David Cronström är

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram