Uppkopplade åkrar, blockkedjeteknik för minskat matsvinn och växtfärs på svenska råvaror – följ med när vi summerar veckan som har gått inom foodtech och agtech.
Här handlar du utan mellanhänder
Appar och e-handel banar väg för den växande trenden att handla lokalproducerat direkt från producenten. Här är 16 svenska tjänster som ser till att det blir lokalt på tallriken. (AGFO) Läs mer här ➔
Uppkopplade åkrar ska skapa lönsamt jordbruk
SLU Campus Ultuna, RISE och Vinnova har tillsammans upprättat en testbädd för digitaliserat jordbruk. Här får företag och innovatörer chans att testa sina idéer om lösningar för ett miljöanpassat och lönsamt lantbruk. (Vinnova) Läs mer här ➔
Premiär för ny växtfärs gjord på svenska råvaror
Vad händer om man lägger ihop gråärt, sötlupin, åkerböna, raps och salt? Kanske får man nästa bolognese-favorit. Det är vad Axfoundation och Urban Deli hoppas på med den nya baljväxtfärsen som premiärvisades i veckan. (AGFO) Läs mer här ➔
Det räcker inte med att bli klimatneutral, Everyman’s Right Brewery siktar på att bli klimatpositiva.
Finländskt bryggeri vill svalka planeten
Everyman’s Right Brewery vill bli klimatpositiva, och att odla träd för att uppnå det tycker de ”är fusk”. Med sin öl som de lanserar sommaren 2019 vill de inspirera resten av bryggeribranschen att bli mer hållbara. (FoodNavigator) Läs mer här ➔
Svensk agtech på