KOntakta oss
kontakta oss

Så smakar framtidens korv

27 september, 2018

Korvens plats i våra liv är ohotad även i framtiden. Men innehåll, smak och textur är under stark utveckling. Det menar tre korvexperter när de spanar in i framtiden.
Petter Bendelin, Korvkonsulten
Petter Bendelin är utbildad i charkuteri hos Eldrimner i Östersund. I dag driver han sitt bolag Korvkonsulten och arbetar med produkter och recept för restauranger, producenter och evenemang.
Varför just korv?
– Jag fick med mig hantverket redan från barnsben när jag gjorde blodpudding ihop med min farmor. På Gotland, där jag växte upp, var det viktigt att använda hela djuret. Sedan utvecklades det sig till en hobby för mig, som jag sedan skalade upp till en verksamhet. Korv är brilliant! Det är som en hel meny i en produkt. Och det finns oändliga möjligheter att utveckla hantverket vidare. I Sverige har vi sett väldigt traditionellt på hur man gör korv, något som jag tycker behöver utmanas.
Vilken är den största missuppfattningen om dagens korv?
– Tyvärr stämmer det att dagens korv innehåller för mycket skräp. Glädjande är att folk ställer nya krav på innehållet; var råvarorna kommer ifrån och hur djuren har fötts upp.
”Det finns stor plats för förnyelse och utveckling”
Vad innehåller morgondagens korv tror du?
– Vegetariskt innehåll kommer få ett jätteuppsving. Och i takt med

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu