KOntakta oss
kontakta oss

Skapar nya möten mellan bonde och konsument

8 augusti, 2018

Att kapa mellanhänderna så att lantbrukare kan sälja direkt till konsument är vägen framåt, menar Lena Ramstedt vars familjeföretag i sörmländska Vingåker precis har lanserat appen Matmötet.
Vad är Matmötet?
– En tjänst där konsumenten kan köpa närodlade varor direkt från bonden. Än så länge är det en hemsida och en app för Android, och snart iOS-version på gång. Producenten jobbar själv med sin sida och lägger upp annonser, väljer plats och tid för utlämning. Konsumenten betalar med hjälp av Swish, säger Lena Ramstedt.
Varför gör ni det här?
– Vi är själva lantbrukare och har haft producentens fokus när vi har utvecklat det. Vår tanke är att det ska vara möjligt att överleva även på en liten gård och kunna sälja direkt till konsumenter. Vill man köpa ekologisk, närproducerad och Kravodlad mat är det inte så lätt att få tag på, det är inget de stora kedjorna frontar med.
Det finns redan flera andra sätt att sälja direkt till konsument som exempelvis Rekoringar och Local Food Nodes, vad har ni som inte finns där?
– Det finns ingen motsättning att det finns andra menar de jag har pratat med. Lantbrukare vill ha så många kanaler som möjligt för att sälja. Och för de som inte har

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu