Snabbmat som utmanar Michelinkrogarna

Philip och Fabian Axelsson utmanar både snabbmatsrestaurangerna och stjärnkrogarna med sitt matkoncept Nordish Food. Utmaningen? Att hitta rätt råvaror. ”Det måste bli fler som jobbar i producentledet” säger Philip Axelsson.
Hej Philip Axelsson, berätta vad ni gör!
– Vi har varit igång sedan månadsskiftet oktober/november 2017. För närvarande hyr vi in oss i restaurang Tvinkys lokaler här i Göteborg. Vi har både lunchservering och levererar ut till företag och evenemang med elcykel. Råvarorna är ekologiska och närodlade, och maten vi lagar är vällagad och hälsosam.
Vad skiljer er från andra i samma bransch?
– Det vanliga för restauranger är att via en grossist lägga beställningar som specificerar om råvarorna ska vara ekologiska, närodlade och hur mycket de får kosta per kilo. Ofta är råvaran slut, eller kostar för mycket. Följden blir att restaurangen måste tumma på sina krav och tar en råvara som varken är ekologisk eller närodlad. Vi vänder på steken och utgår från ett antal basrätter som kan modifieras efter vilka ekologiska och närodlade råvaror vi kan få tag på.
Maten som Nordish serverar är ekologisk, närodlad och till stor del vegetarisk.
Ni använder samma råvaror som Michelinkrogarna, hur då?
– Flera av gårdarna som levererar till oss levererar också till stjärnkrogarna, men medan de exempelvis beställer

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram