KOntakta oss
kontakta oss

Snabbt, enkelt, individanpassat

26 januari, 2018

Veckans stora snackis är att e-handelsjätten Amazon fortsätter sitt intåg i livsmedelsbranschen.
Nu har dörrarna slagits upp till Amazon Go, den första matbutiken utan kassalinje. Det enda du behöver är butikens app som du skannar för att komma in i butiken. Du plockar dina varor – och kliver ut. Pengarna dras automatiskt från ditt konto i appen. New York Times skriver: ”Det är en shoppingupplevelse som ingen annan. […] Att handla här känns som att snatta. Men känslan försvinner snabbt när jag har klivit ut och fått ett elektroniskt kvitto”.
”Vi måste balansera teknikutvecklingen med det personliga mötet. Våra undersökningar visar att kunderna uppskattar en personlig kontakt i butikerna”, sa ICA Gruppens trendspanare Malin Eriksson om Amazon Go när vi intervjuade henne nyligen. Samtidigt: en butik utan kassalinje men med rådgivare och annan service kan bidra till ett än mer personligt möte.
Samtidigt går amerikanska detaljhandelskedjan Kroger ut med sin senaste nyhet: Kroger Edge. En ny teknik som digitalt visar pris- och näringsinformation för varje vara på butikshyllan. Planen är att koppla tekniken med kundens inköpslista i mobilen, men även kostbehov om de till exempel har har allergier. Lite som att bli pingad: ”Ping Lovisa, här borta lyser vi upp din vara som du

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu