KOntakta oss
kontakta oss

Snart odlar alla stadsbor sina egna kryddor – i akvariet

26 april, 2018

De använder sig av en tusen år gammal odlingsmetod som även den mest inbitna stadsbon kan lära sig bemästra. Företaget heter Ecobloom och produkten är ett kombinerat akvarium och miniatyrväxthus.
Ecobloom är en ung startup från KTH Innovation, som startades av grundaren Hamza Qadoumi och kollegorna Emil Jansen och Juan Jose Blasco för drygt ett år sedan. Målet är att utbilda människor i hållbar odlingsteknik och visa hur vår mat- och vattenkonsumtion påverkar miljön. På Gastronord-mässan i Älvsjö berättar Hamza Qadoumi mer för AGFO.
Hamza Qadoumi tv. och Emil Jansen th.
Berätta om systemet!
– Innovationen baseras på en uråldrig odlingsteknik känd som akvaponik. Tekniken går ut på att fiskarnas avföring bryts naturligt ner till näringsämnen av bakterier. En pump pumpar sedan upp vattnet till växterna ovanpå akvariet som absorberar all näring samtidigt som de filtrerar vattnet som cirkuleras tillbaka ner i akvariet. Hållbart och vatteneffektivt! Produkten är en kombination av ett smart miniatyrväxthus och ett självrenande akvarium. Ett intelligent ekosystem som bemyndigar användare att odla ekologiskt och mer lokalt året om, samtidigt som de kan kontrollera och övervaka systemet direkt från mobilen vart i världen de än befinner sig. Hur häftigt är inte det?!
Kan man säga att det är ett slutet system?
– Ja,

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu