KOntakta oss
kontakta oss

Sommarens bästa bok- och filmtips

24 juni, 2019

21 profiler tipsar om böcker och filmer att satsa på i sommar. Här är deras bästa tips inom mat, tech, lantbruk och hållbarhet.
Vilken bok tipsar du om att att läsa i sommar?
Och om man ska titta på film, vad rekommenderar du?

Märta Jansdotter, VD Gröna Gårdar
– Boken jag skulle läsa är Reinventing Organizations av Frederic Laloux. Ett framtida matsystem behöver organiseras bättre än det görs idag, både i organisationer och i helhet. Boken går på ett lättbegripligt och intressant sätt igenom begreppet självorganiserade organisationer, vilket jag tror är framtiden för företag som vill ligga i framkant. Vill man satsa på en långfilm är det förstås Marie Qvibergs dokumentär Den sista skörden man ska se, så man har vett att bygga livsmedelssystemet med hjälp av naturen och inte emot dess vilja.

Tobias Degsell, konsult och föreläsare inom kreativitet och att tänka nytt

– Jag har två boktips som kan kopplas till framtid och mat. Dels vill jag slå ett slag för Marcel Proust romansvit På spaning efter den tid som flytt, dels kan jag starkt rekommendera What Technology Wants av Kevin Kelly.

Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen
– Satsa på Hans Roslings bok Factfulness. Läs även Lämna eller stanna, en bok om ungdomars perspektiv på landsbygden. I stället för att titta på något rekommenderar jag att lyssna på Klotet och Dystopia.
 

Anna Henning

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu