KOntakta oss
kontakta oss

Stora förväntningar på 2020

19 december, 2019

Vad blir 2020 års stora snackis inom matsystemet? Vi söker svar. 

  Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig här

AGFO pratar med tolv profiler och listar 13 trendrapporter att dyka ner i. Nästa gång vi hörs är det 2020. Tipsa oss gärna om intressanta projekt och människor att skriva om. 

Frida Jonson
medgrundare och innehållsansvarig
Vad överraskade dig mest när du ser tillbaka på 2019?
Jag blir alltid lika förvånad över hur den allmänna opinionen rör sig likt en amöba och slukar nya byten när den drar fram. Bondeskam är årets exempel. Likt amöban är opinionen encellig – eller iallafall ensidig – och sällan nyanserad. För ett hållbart matsystem krävs både ödmjukhet inför utmaningen och förståelse för komplexiteten.
Vad ser du mest fram emot under 2020?
Att slippa höra ordet skam i matsammanhang för våra ungas skull och deras relation till mat. Att bygga in skam associerat till mat tror jag leder raka vägen mot katastrof. Jag hoppas också på lysande exempel på fossilfrihet och innovationer inom resursanvändande för till exempelvis näring. Ser även framemot att få djupdyka i mikrobernas fantastiska värld.
Ditt bästa tips för julledigheten?
Ta många sovmorgnar och skogspromenader samt se dokumentärer som exempelvis om gentekniken Crispr. Programmet heter Genvägen och finns på SVT Play.

Lovisa Madås
grundare och

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu