Tema: Alger och landbaserad fisk

Vad är framtidens mat från havet? Möt forskarna och entreprenörerna som har fokus på vattenbruk och alger.
forskarna

Forskarna: Vi måste börja utnyttja resurserna rätt
Fyra års intensiv forskning om hållbar och effektiv livsmedelsproduktion inom vatten- och jordbruk är till ända. På AquaAgri-konferensen presenterade forskarna sina fynd.
Forskningsprogrammet AquaAgri studerar nya systemlösningar inom både traditionellt jordbruk och inom den växande sektorn för vattenbruk. Det övergripande målet är att bidra till en effektivare men samtidigt miljömässigt hållbar produktion.
I Sverige ligger vi långt efter med algodling, trots att man vet att de är en god affär för både miljö och hälsa. En av projektets utmaningar har varit att lära sig kontrollera algernas livscykel. Det handlar om att inducera sporsläppning, hålla organismerna infertila på land och så in dem på en lina på ett labb innan de sätts ut i havet. Skörden i år beräknas bli mellan 40 och 50 ton i blötvikt. Ett kilo torkad sockertång kostar 400-500 kr/kg.
  Läs hela artikeln om AquaAgri här

Alger kan bli framtidens supermat
De innehåller två gånger mer protein än kött, mer betakaroten än morötter och mer järn än spenat. Vi pratar om alger – som spås bli framtidens supermat. Fördelarna är många men det finns hinder för utvecklingen.
– Vi har mycket

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram