Tema: Cirkulär matproduktion

Möt forskare, entreprenörer och aktörer som vill byta linjärt mot cirkulärt.

 


Cirkulär matproduktion – utopi eller framtid?
Går det att skapa en matproduktion där allt har ett värde och som ger noll avfall? Det var en av frågorna när AGFO Talk drog fullt hus. I panelen: Niklas Wennberg, Bengt Persson, Ingela Wickman Bois och Per-Anders Langendahl. Se hela inspelningen här och här kan du läsa en summering

Nationell strategi för cirkulär ekonomi
Regeringen beslutade i juli 2020 om en nationell strategi för cirkulär ekonomi. ”Det är inte klokt att värdefullt material används en gång och sedan slängs. Nu ska vi ändra på det”, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin i ett pressmeddelande. Läs mer
Debatt: ”Ny myndighet behövs för att klara cirkulär ekonomi” – läs mer hos DN.se

Forskaren: ”Bygger hellre tekniska lösningar än ändrar vanor”
Går det att kombinera en cirkulär matproduktion med export? Hur kan man jobba mer cirkulärt som lantbrukare? Forskaren Per-Anders Langendahl ger svar. Läs intervjun här

Spaning: Hur ska skitproblemet lösas?
Vad gör vi med 900 000 ton avloppsslam om året? Frågan är infekterad och om man bryr sig om cirkulär livsmedelsproduktion ömmar den lite extra. AGFO-Linda dyker ner i en fråga som länge har gått under radarn. Läs spaningen här

Spaning: Hög tid att bli smartare
Vi behöver nyttja våra befintliga resurser smartare. Det pekar forskare ut som en

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram