KOntakta oss
kontakta oss

Tema: Framtidens förpackningar

10 januari, 2019

Att maten vi producerar och äter ska vara så hållbar som möjligt har vi förstått – men vad gäller för det som omsluter maten? Möt de som sätter framtidens förpackningar i centrum.

20 innovationer som förändrar våra förpackningar
Varje år slänger hushållen i Sverige 4,2 miljoner ton sopor. En stor del är förpackningar, nödvändiga för livsmedelskedjan men ett aber ur miljösynpunkt. AGFO listar förpacknings- och materialinnovationer som vi lär se mer av i framtiden.
 Läs hela listan här
 
”Vi vill inte leva klimatsmart”
Handen på hjärtat, hur långt är vi villiga att gå för att bli klimatkloka? AGFO:s gästspanare Fredrik Stork tycker omställningen går för långsamt.
”Att vi människor inte vill leva klimatsmart blir allt mer uppenbart. Många klagar över politiker som inte kommer överens i de riktigt stora frågorna. Men inte heller när det kommer till de små frågorna är vi människor beredda att ändra på våra levnadssätt. Och det börjar redan i livsmedelsaffären. Så sätt nu handen på hjärtat när jag ställer frågan: Skulle du vara beredd att dricka ditt favoritvin ur en Tetra Pak för att rädda klimatet?”
 Läs hela spaningen av Fredrik Stork här

Så handlar du klimatsmart
Vad gör min insats för skillnad? Kanske inte så mycket, men om alla gör något kan många bäckar små bli

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu