Vad är mjölk i framtiden och vilka värden blir viktiga framöver? Följ med när vi spanar in i framtiden.
Profilerna om framtidens mjölk
Vad blir viktigt för mjölkbranschen framöver? Mejerijätten Valio, kretsloppstänkande Wapnö gård, LRF Mjölk och utmanaren Oatly berättar hur de ser på framtidens mjölk.
Branschprofiler diskuterar framtidens mjölk.
Läs intervju med nyckelpersoner
”Vi behöver en mer offensiv hållning”
Hur ser den svenska mjölksektorn ut år 2030? Det var temat när Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, bjöd in till en heldag.
På plats fanns forskare och branschföreträdare. Dagen inleddes med en trendspaning och ett panelsamtal. Deltog gjorde mjölkproducenten Anders Birgersson, frilansjournalisten Ann-Helen Meyer von Bremen, mjölkproducenten Hans Samuelsson samt vd:n för Startup People of Sweden, SUP46, Samir El-Sabini. Synen på hur den svenska mjölksektorn ska utvecklas var både optimistisk och pessimistisk i panelen.
Läs en summering från dagen här
Utmanarna radar upp sig
Kolsyrad mjölk, mjölkliknande drycker gjorda på insekter, ärter eller hampa – aktörerna blir allt fler när det gäller alternativ till mjölk. AGFO listar 17 uppstickare som är mer eller mindre kända.
Se hela listan här
AGFO-spaningAR
”Mjölkens position utmanas”
Lovisa Madås söker i en spaning svar på frågan: Vad är framtidens mjölk?
1990 hade Sverige 30 000 mjölkbönder och mjölk hade en ohotad position i svenska hem. I dag är scenen en annan. Branschen har genomgått