I samtalet om framtidens mat är hållbarhet en nyckelfaktor. AGFO samlar artiklarna som tittar närmare på mat och hållbarhet.
Så jobbar supertalangen klimatsmart på gården
Han har rankats som en av Sveriges 101 supertalanger av Veckans affärer, fått epitet Sveriges klimatsmartaste nötköttsproducent och affärsstrategin är att ”hållbarhet säljer”. AGFO hälsar på hos lantbrukaren Jens Thulin för att se vad hållbarhet innebär konkret på gården. Läs intervjun här
AGFO talk: ”Hållbara produkter måste få kosta”
Hållbara livsmedel måste få kosta och hela livsmedelskedjan ska dela på kostnader och risker. Det var några av insikterna från AGFO talk på temat ”Hur mycket får hållbar mat kosta?”. AGFO bjöd in Line Gordon, forskare Stockholm Resilience Center, Karin Brynell, VD för Svensk Dagligvaruhandel och Jens Thulin, lantbrukare och affärsutvecklare, för att diskutera hur mycket hållbar får kosta. Läs mer och se inspelningen här
Så blir hållbarhet en lönsam affär
Trimma produktionen, jobba med naturen och bli bättre på kommunikation – då kan satsningen på hållbarhet bli lönsam. AGFO möter forskare och lantbrukare i ett samtal för att diskutera möjligheterna att göra hållbarhet till något lönsamt. Läs intervjun här
Spaning: Så kan orosmolnen skingras
”Vi måste kunna bjuda människor på enkla råd och förklara vad som gör störst skillnad, åtminstone om vi är intresserade av förändring”. Det skriver Jenina