Vad säger forskarna, entreprenörerna och matjättarna om lokalproducerad mat? Här har vi samlat intervjuer, reportage och inspelningar på temat.
Missa inte vårt kommande AGFO Talk-webinarie: Lokalproducerat – hype eller framtiden? Anmäl dig här
Matjättar öppnar upp för lokala producenter
Nödropet från småproducenter gav eko direkt – nu öppnar matjättarna så att det blir enklare för lantbrukare och mindre producenter att sälja via dagligvaruhandeln. Läs artikeln här
Spaning: I krisens spår ställs nya frågor
”I början av januari hade jag läst klart romanen Som pesten av danska författaren Hanne-Vibeke Holst. 800 sidor om en muterad svin/fågel-influensapandemi”. AGFO:s Lovisa Madås om hur pågående kris flyttar fram vårt fokus på lokalproducerad mat. Läs spaningen här
Guide: 16 tjänster för lokalproducerad mat
Appar och e-handel banar väg för den växande trenden att handla lokalproducerat direkt från producenten. Här är 16 svenska tjänster som ser till att det blir lokalt på tallriken. Läs guiden här
Intervju: Därför handlar vi lokalproducerad mat
Rekoringar har blivit populärt. Men vilka drivkrafter finns för människor att handla lokalt? Heléna Lindström har djupdykt i fenomenet. Läs intervjun här
Måltidsturism på stark frammarsch
Sverige har stor potential som måltidsdestination. Fyra årstider, vacker natur och hög ranking i hållbarhetsindex bäddar för framgång – men Sverige får växla upp om vi ska bli det nya Italien. Läs reportaget