Tema: Matsvinn

Bekämpning av matsvinn har hamnat i strålkastarljuset under året. Agfo summerar vårens intervjuer och spaningar i ämnet.

Trendspaningar, intervjuer och omvärldsbevakning – direkt till din inbox! Signa upp på AGFO weekly

Investeraren

”Med stora utmaningar kommer också stora affärsmöjligheter”
Nya entreprenörer bekämpar matsvinnet. I ryggen har de flera tunga investerare. Agfo möter Tove Larsson, investment manager hos Norrsken Foundation som investerat i Karma och Matsmart.
Flera av matsvinnsföretagen är startups och om de blir lönsamma återstår att se. Enligt Tove Larsson är efterfrågan på lösningar kring matsvinn stark. Och där det finns efterfrågan finns förutsättningar för lönsamhet.
– Även om vi med Matsmart och Karma främst har investerat på grund av deras smarta lösning på matsvinnsfrågan, ser vi detta som kommersiella investeringar. Vi tror att med stora utmaningar, som matsvinn, kommer också stora affärsmöjligheter. Och när det gäller matsvinn så finns det även ekonomiska incitament för såväl producenter som konsumenter av mat att minska andelen som slängs, säger Tove Larsson.
Har ni någon tidplan för när investeringen ska betala sig?
– Vi har ett långsiktigt perspektiv för våra investeringar. Det tar tid att skapa de varaktiga och storskaliga förändringar som vi eftersträvar. Vårt mål är att möjliggöra ”impact unicorns”, alltså bolag som förbättrar livet för en miljard människor. För att nå dit behöver vi tänka

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram