KOntakta oss
kontakta oss

Tema: Robotar

5 juli, 2018

Självgående robotar som kan så, rensa ogräs eller leverera din matbeställning – utvecklingen går fort framåt. Följ med när Agfo summerar vårens intervjuer och spaningar i ämnet.

Trendspaningar, intervjuer och omvärldsbevakning – direkt till din inbox! Signa upp på AGFO weekly 

Entreprenörerna

”Alla är lite hemliga av sig”
Förra året genomfördes lyckade fältförsök med Sveriges enda kommersiella fältrobot, Ekobot. Nu väntar ett spännande år för grundaren Ulf Nordbeck.
Om du skulle förklara vad roboten Ekobot gör?
– Men man kan säga att vi kör tester och integrerar robotstyrning, bildhantering och verktygshantering så att roboten kan rensa ogräs. I en senare fas utvecklar vi vidare systemet för att möta fler behov inom precisionsjordbruk (en odlingsteknik för att anpassa sina insatser efter förutsättningarna på varje fält och varje gröda. Reds.anm.).
Vilka är era konkurrenter?
– Vi tittar över hela världen. Det var därför jag började när jag såg att det inte fanns några bra system eller alltför dyra med dålig avkastning. Men det är allt från Blue River Technology som John Deere har investerat i. Sedan finns väldigt många forskningsprojekt, där en del gör produkter. Alla är lite hemliga av sig. Men det finns ju Saga Robotic från Norge och franska Naio. Det är en bra framtid för den här branschen och ett stort behov.
Vad är det största

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu