Vad är det som driver dem?

Entreprenörer är gjorda av ett alldeles speciellt virke, det råder det inget tvivel om. På årets upplaga av Gastronord möter jag ett gäng startups med montrar i Foodtech Village. Affärsidéerna kretsar kring hållbarhet och kretslopp inom livsmedelskedjan.
Johan Lundberg är en erfaren entreprenör som både är företagare och investerare. Hans tydligaste budskap till andra entreprenörer är att man hela tiden ska vara beredd att ompröva sin affärsidé.
Johan Lindberg
Till Gastronord har han tagit ett projekt som har legat på lut under några år. Nu börjar marknaden äntligen bli mogen. Hans företag Grace Organic förser kunderna med en uppkopplad våg som mäter hur mycket mat exempelvis en skola eller ett restaurangkök slänger varje dag. Att i kronor se hur mycket som går ner i sophinken är fostrande för elever, restaurangpersonal och chefer.
– Om din produkt eller din tjänst kan lösa ett globalt problem, då är du på rätt väg. Självklart kommer konkurrenter att finnas, men den som har rätt säljstrategi kommer att lyckas.Tänk på att ditt långsiktiga mål bör vara att bli störst, säger Johan Lundberg.
Några minuter senare står jag framför Hamza Qadoumi grundare av Ecobloom, ett kombinerat akvarium och miniatyrväxthus, ett så kallat akvaponiskt system.
Just nu lägger han 100 timmar i veckan på företaget. 100 timmar!

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram