KOntakta oss
kontakta oss

Våga vara modig på krogen

9 augusti, 2019

AGFO:s Lovisa Madås spanar om våra krogbesök – och frågan vi borde ställa oftare när vi äter ute.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig gratis här

 
Vi lägger allt mer pengar på krogen. Årets första kvartal visar en ökning i försäljningsvolym för restaurangbranschen med 1,8 procent jämfört med samma period föregående år, enligt Restaurangindex.
Samtidigt som vi lägger mer pengar utanför det egna köket ser vi en ökad medvetenhet om hållbarhet och råvarors ursprung. Betyder det att vi i större utsträckning ställer frågor om det som serveras på krogen? Här är min hypotes: Nej, det gör vi inte. Vi kliver ut genom dörren, och in på krogen. Någonstans på vägen försvinner en, i mitt tycke, given fråga: Hur och var har det som serveras producerats? (Var är den enkla frågan, Hur kan vålla huvudbry).
Varför frågar vi inte oftare om matens ursprung när vi äter ute? Jag tror svaret delvis går att finna hos en person som jag nyligen träffade under ett event. Han vill fråga mer på krogen, men vågar inte vara den jobbiga gästen. ”Det blir ju obekvämt om jag till exempel frågar var köttet som serveras kommer ifrån”, som han uttryckte det.
Tvärtom menar jag. Du är inte jobbig, du visar ett aktivt intresse. Är modig. Jag försöker vara det, vare sig det är på lunchrestaurangen, finkrogen eller pizzerian. Vissa gånger häpnar jag över

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu