Har det hänt något i veckan? Absolut! Eller vad sägs om: ny tjänst ska minska matsvinnet, poddguide, drönarguide och ny ogräsrobot på banan. Vi sammanfattar nyhetsläget.
Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly – gratis Signa upp här
Ny tjänst ska minska frukostsvinnet
Matsvinn är ett stort problem inom hotellnäringen. Alfred Nobel Science Park har lanserat tjänsten Bshrd (står för ”Be shared”) som gör det möjligt för hotellgäster att skänka sin frukost till välgörenhet. (Örebrokuriren) Läs mer ➔
Poddguide!
Här får du ett urval av svenska och internationella podcasts som rör sig i gränslandet mat, lantbruk, teknik och framtid. (Agfo) Läs mer ➔
”Last mile”-robot fixar studentkäket
Det snackas mycket om ”Last mile”-robotar. På amerikanska forskningsuniversitet Berkeley tar robotföretaget den lilla fyrhjuliga roboten Kiwis hand om matleveranserna. (Techcrunch) Läs mer ➔
Samma lager, men stora prisskillnader
Enligt prisjämförelsesajten Matspar.se kan det skilja över 30 procent i pris beroende på vilken ICA-butik du e-handlar från. Varorna kommer från samma lager, men kostar alltså olika. (Ehandel.se) Läs mer ➔
Norrsken satsar utomlands
Stiftelsen Norrsken Foundation, som bland annat har investerat i matsvinnstjänster och brittiska agtech-startupen Wefarm, tar sikte utanför Sveriges gränser. Nu ska stiftelsen slå upp portarna i fler länder. (DI Digital) Läs mer ➔
Ny robot tar sig an ogräset
Nya roboten EcoRobotix är redo att ge sig ut på fälten. Med hjälp av