KOntakta oss
kontakta oss

Vertikalodlingsföretaget Plantagon i konkurs

21 februari, 2019

Omskrivna svensk-amerikanska bolaget Plantagon, som utvecklar teknik för växthusodling i stadsmiljö, har försatts i konkurs.
Plantagon har varit uppmärksammade för sina visionära projekt för inomhusodling i Linköping. Sedan en tid tillbaka har företaget drivit en inomhusodling i DN-husets källare i Stockholm. I november rapporterades om säljstart för Plantagons grönsaker till lokala Ica-butiker. Men nu har Plantagon International försatts i konkurs, det bekräftar konkursförvaltaren.
– Det beror på att bolaget inte kan betala skulderna det har, säger advokat Lars Nylund på advokatfirman Fylgia som sköter konkursen.
Så sent som för drygt ett år sedan drog Plantagon in 4,5 miljoner kronor i en investeringsrunda, både från privatpersoner och företag.
– De pengarna är troligtvis förlorade, enligt Lars Nylund.
Hitta nya ägare
De pengar som konkursförvaltaren får in räcker troligtvis inte till alla skulder. Det är skulder till flera olika parter och totalt rör det sig om flera miljoner kronor. Exakt hur mycket är för tidigt att säga.
Konkursförvaltningens avsikt är att hitta en rekonstruktion inom ramen för konkursen så att verksamheten med dotterbolag kan fortsätta.
– Det arbetet pågår nu att hitta nya ägare så att affärsidén kan leva vidare i ett annat bolag. Då kan vi rädda pengar till borgenärer och rädda anställningar, säger Lars Nylund.
Analysera orsaken
Vad som är den bakomliggande

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu