Ny slags sockerfri glass, kasserad frukt är bra affär, kött-debatten fortsätter och rymden övervakar lantbruket. Välkommen in i veckans omvärldsbevakning av foodtech och agtech!
MATEN
Ny teknik fixar sockerfri glass
Carpigiani, ledande tillverkare av glassmaskiner, har utvecklat en teknik som kan göra glass utan tillsats av socker. (NPR)
PENGARNA
Kass frukt blev kanonaffär
Rescued såg en affärsidé i all frukt som kasseras. I dag har de en stor juiceproduktion. ATL har intervjuat personerna bakom. (ATL TV)
MÄNNISKORNA
Rickard Branson ger sig in i debatten
Virgin-mannen investerade nyligen i Memphis Meat. Nu berättar han varför: ”In the future clean and plant-based meat will become the norm, and in 30 years it is unlikely animals will need to be killed for food anymore”. (Virgin)
MÄNNISKORNA
…och även svenska reklamforskaren
Nina Åkestam, verksam vid Handelshögskolan i Stockholm, skriver i en krönika om kött och framtiden: ”Om 30 år kommer kött fortfarande att säljas, men i mycket mindre utsträckning”. (Metro)
PSST
Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly, din bästa kompis i din inbox! Vi tar oss an framtidens matkedja, varje fredag morgon Signa upp på studs här
TEKNIKEN
Den nya tidens traktor
Ett brittiskt forskningsföretag är på väg att sudda ut gränserna för hur en traktor kan se ut. (ATL)
PENGARNA
Karma expanderar utanför Sverige
Matsvinnsappen startar samarbete med H&M-gruppens nya kedja Arket och Michelinrestaurangen Aquavit i