KOntakta oss
kontakta oss

”Vi vill inte leva klimatsmart”

15 december, 2018

Handen på hjärtat, hur långt är vi villiga att gå för att bli klimatkloka? AGFO:s gästspanare Fredrik Stork tycker omställningen går för långsamt.

Att vi människor inte vill leva klimatsmart blir allt mer uppenbart. Många klagar över politiker som inte kommer överens i de riktigt stora frågorna. Men inte heller när det kommer till de små frågorna är vi människor beredda att ändra på våra levnadssätt. Och det börjar redan i livsmedelsaffären. Så sätt nu handen på hjärtat när jag ställer frågan:
Skulle du vara beredd att dricka ditt favoritvin ur en Tetra Pak för att rädda klimatet?
Även om du svarar ja på frågan blir effekten tyvärr inte så stor. För konstigt nog finns det nästan inga klimatsmarta förpackningar på Systemet, och i livsmedelshyllorna kryllar det fortfarande av förpackningar som varken är bra för klimatet eller miljön i övrigt. Berget av onödigt emballage är enormt och ingen, och allra minst politikerna, verkar bryr sig om det.
När jag spanade efter olivolja i de stora livsmedelsaffärerna fanns det exempelvis bara tunga glasförpackningar att välja på. Det bästa för miljön vore i många fall om olivoljan, och andra flytande produkter som flytande tvättmedel och refillförpackningar för handtvål, levererades i en behändig pappersförpackning. Men där är vi inte

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu