KOntakta oss
kontakta oss

Vilsen bland guider

8 november, 2019

När WWF:s köttguide släpptes i veckan drog det igång diskussioner om vad som egentligen är hållbar mat. AGFO-Julia ser en konsumentskara i behov av hjälp, och erkänner sin egen förvirring.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig här

I WWF:s senaste version av köttguiden är även osten med och hamnade på slaktblocket direkt. Konventionellt producerad mozzarella, halloumi och feta rödlistades alla tre. Kritiken mot rapporten lät inte vänta på sig.
”Genom att inte bedöma enskilda produktkoncept missar WWF chansen att på riktigt ge konsumenterna en guide till de hållbara köttprodukterna i butik”, skrev Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen, i ett pressmeddelande.
Samma dag diskuterades rapporten i morgonradion och frustrationen var påtaglig. ”Men vad kan man äta då?” uttryckte en av programledarna uppgivet.
Radiopratarna är inte ensamma i sin förvirring. I en färsk undersökning från SLU sade 6 av 10 konsumenter att deras kunskap om matens miljö- och klimatpåverkan är begränsad. Trots att jag jobbar inom mat kan jag känna igen mig i frustrationen. I somras tog jag båten till Gotland med en vän som också är agronom. Vi har tillbringat fem år med att lära oss om matproduktion, men det gjorde det inte lättare för oss att välja middag.
”Men vad kan man äta då?”
Vad sägs

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu