KOntakta oss
kontakta oss

Vissa startup stärks av krisen

26 juni, 2020

Varför kommer agtechstartups klara sig bättre än många andra startups? Det funderar investeraren och affärsutvecklaren Pontus Gustafsson på i veckans spaning.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO Weekly, signa upp dig här

Covid-19 har fått börser att skaka och investeringar i startups har i vissa fall minskat med mer än 50 procent. Inom agtech har tillväxten varit stark de senaste åren, men det lär bli svårt att bibehålla samma fart nu. Jag tror dock att agtechstartups kommer att klara sig relativt bra jämfört med andra startups tack vare den hårdnackade kultur som råder i branschen.
Min erfarenhet säger mig att lantbrukare är uthålliga och agerar med jämnmod. Man är medveten om att mycket, såsom väder och världsmarknadspriser, ligger utanför ens kontroll och agerar därefter. Covid-19 är en unik situation, men lantbrukare har genomlidit i många avseenden värre kriser, såsom torkan 2018. Grundare av startups med lantbruksbakgrund har förhoppningsvis samma nedärvda resiliens och borde kunna dra nytta av att deras kunder inte stressar upp sig mer än nödvändigt.
Dagens situation krävs att bolagen snabbt bevisar sin tes om att skapa mervärde
Att branschen – i vissa avseenden – inte är särskilt digitaliserad, vilket McKinsey konstaterat tidigare, borde innebära att innovationerna främst är kopplade till grundläggande delar av en lantbrukares vardag såsom handel och optimering av gödning. Att man

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu