Elektronisk identifiering kan ge flera fördelar inom köttproduktionen, såsom effektivare uppföljning, bättre beslutsunderlag och förenklad hantering av djurdata. I en serie digitala träffar utforskar vi hur nöt- och lammköttsproduktion kan förbättras och effektiviseras med EID.
Under Del 2 fokuserar vi på produktionsuppföljning – hur vi kan använda viktdata för att följa upp och analysera vår produktion. Vi tittar på olika digitala uppföljningsprogram för båda djurslagen och för diskussioner kring behov och utmaningar.
Datum: 25 mars
Tid: 13:00 - 14:30
Plats: Online - Teams
Under vintern arrangerar vi en serie med fokus på elektronisk identifiering:
25 februari – KLAR! Väga djur med elektronisk identifiering
25 mars – Produktionsuppföljning med elektronisk identifiering
23 april – Foderoptimering med elektronisk identifiering
Maj – Slakterierna med elektronisk identifiering
Viktigt att du anmäler dig på Gröna Mötens hemsida, senast 23 mars. Klicka nedan för att anmäla dig.
Evenemanget vänder sig till lamm- och nötköttsproducenter, rådgivare och andra med intresse i köttproduktion.
SmartAgri arrangerar eventet genom Agroväst Gröna Möten. Mötet är kostnadsfritt.
Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se. Information och länk sänds ut dagen innan som evenemanget är till den mailadress du anger.
13.00 Välkomna
Arrangörerna hälsar välkomna.
13.05 Uppföljning av automatisk vägning i nötköttsproduktionen
Fredrik Helgodt, Hencol, visar upp uppföljningsprogrammet som kopplas till företagets automatiska vågar.
13.30 Uppföljning i nötköttsproduktionen
Caroline Dahrén, Hushållningssällskapet Sjuhärad, visar hur Uniform Agri kan användas i nötköttsbesättningen.
13.50 Uppföljning i lammproduktionen
Ulf Andreasson, Elitlamm, visar hur Elitlamm kan användas i fårbesättningen.
14.10 Uppföljning i brittisk och irländsk lammproduktion
14.30 Avslut