KOntakta oss
kontakta oss

De ska utveckla hållbara restauranger

28 juni, 2019

Mjölk nästa cellbaserade livsmedel, insikter från de senaste eventen och e-handelsjätte satsar på vertikalodling – dags att summera veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Svenskt projekt ska undersöka hållbara restauranger
I projektet Restauranglabbet kombineras vetenskap, teknologi, forskning och design för att undersöka hur hållbara framtidens restauranger kan vara. Projektet kommer att presenteras i form av en riktig restaurang som slår upp portarna i september. (The Spoon) Läs mer här ➔
Snabbaste grödan vinner
Att förädla grödor är normalt sätt en lång och långsam process. De stora utmaningarna vi nu ställs inför med klimatförändringar och en växande befolkning gör att lantbrukare och forskare får bråttom. Med teknik inspirerad av NASA utvecklas nu ”speed breeding”. (New York Times) Läs mer här ➔
Sverige en värsting på överfiske
Enligt en rapport från New Economics Foundation överstiger Sverige sin kvot för totalt tillåtna fångst med över 50 procent. Det gör oss till det land i Europa som överstiger sin fiskekvot procentuellt mest. (World Economic Forum) Läs mer här ➔
Nästa cellbaserade livsmedlet: mjölken
Cellbaserat kött finns inte på marknaden än, men kan nästan räknas som ”gamla nyheter” inom matvärlden. Men hur är det med de andra animaliska livsmedlen, som mjölk och mejeriprodukter? De spås stå på butikshyllorna redan inom några år. (The Conversation) Läs

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu