Svinnpesto, politiska konsumenter och omöjliga burgare – häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.

Tips! Få veckans nyheter direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Sojan utmanas – här odlas proteinet på träd
Mirakelträdet? Från Pongamiaträdet går det att utvinna protein och olja som kan användas till foder, livsmedel – och biobränslen. Startupen Terviva drar in 20 miljoner dollar för att skala upp produktionen. (Agfunder) Läs mer här ➔
”Vi bygger hellre tekniska lösningar än ändrar våra vanor”
Går det att kombinera en cirkulär matproduktion med export? Och hur behöver städerna förändras? Forskaren Per-Anders Langendahl ger svaren. (AGFO) Läs mer här ➔
Pesto på svinnörter
Växthusodlare gör pesto på räddade överskottsplantor. Peston kommer säljas i tre olika smaker och finns i butik från vecka 15. (Fri Köpenskap) Läs mer här ➔
Stor hamburgerkedja satsar på det omöjliga
Impossible Foods är ett av världens mest framgångsrika inom växtbaserade burgare. Nu inleder de ett samarbete med Burger King. (Bloomberg) Läs mer här ➔
Sverige har flest politiska konsumenter
Sverige är det land i Europa som har flest konsumenter som styrs av politiska eller etiska värderingar, visar en ny avhandling. Det kan tvinga fram förändring hos företag som vill leva upp till konsumenternas krav. (Extrakt) Läs mer här ➔
Getsatsning går i graven
Techbolaget Ari.farm med idén att användare skulle investera i getter i Somalia med chans till

Läs hela nyheten här


En nyhet från Agfo - News

En nyhet från Agfo